سایر اخبار

برگزاری مراسم اختتامیه دومین دوره مدرسه سیاست گذاری صنعتی و فناوری‌های نوظهور

مراسم اختتامیه دومین دوره مدرسه سیاست گذاری صنعتی و فناوری‌های نوظهور با حضور علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، مسئولین سازمان مدیریت صنعتی، دانشگاه امام صادق (ع) و سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت صنعتی، در این مراسم که در سالگرد تاسیس اندیشکده سیاست گذاری صنعتی و فناوری‌های نوظهور برگزار شد علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اجرای طرح توانمندسازی محلات کم‌برخوردار کشور عنوان کرد: در طرح محرومیت‌زدایی از ۲۰۲۰ محله کشور مرهون سازمان مدیریت صنعتی هستیم و هدف ما تغییر وضعیت افراد زیر 20 سال است.

رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری همچنین از اندیشکده سیاست گذاری صنعتی و فناوری‌های نوظهور خواست تا با تکیه بر تعامل و نقاط مشترک با دیگر اعضا، سند استراتژی توسعه صنعتی را نهایی کنند.

آقامحمدی استفاده از تجارب گذشتگان را برای رسیدن به یک سند مستحکم مورد تاکید قرار داد و افزود: جزء با جدیت و تلاش انجام این کار شدنی نیست.

دیگر سخنران این مراسم ابوالفضل کیانی بختیاری مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در خصوص اهمیت اندیشکده سیاست گذاری صنعتی و فناوری‌های نوظهور اظهار داشت: اندیشکده ها و موسسات سیاست پژوهی به دلیل پیوندی که می توانند بین حوزه علم و سیاست علم ایجاد کنند نقش برجسته ای در حل مسائل جامعه ایفا می کنند.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه ها به زبان کارگزاران آشنا نیستند و اندیشکده ها پل میان دولت و عرصه های اجرایی و موضوعات میدانی و دانشگاه ها محسوب می شوند. علاوه بر این، اعضای اندیشکده ها عموما افراد علمی- اجرایی و با سوابق مدیریتی و حکمرانی سازمانی و شرکتی هستند در حالی که اعضای علمی دانشگاهها عمدتا صرفا علمی هستند.

کیانی بختیاری ضمن بیان تفاوت دانشگاه و اندیشکده، کارکرد اندیشکده ها را ترجمه تحقیقات پایه و کاربردی محققان و پژوهشگران به زبانی قابل فهم، مورد اعتماد و دست یافتنی برای سیاستگذاران و مردم و همچنین شناسایی زودهنگام مسائل جدید و مهم عنوان کرد.

وی افزود: هدف اندیشکده ها کشف مسائل مهم در تمامی موضوعات جامعه و ارائه راهکار و روش های راهبردی و کاربردی است.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی تاکید کرد: سیاست صنعتی رکن اصلی حکمرانی خوب و اصلاح نظام‌های حکمرانی صنعتی یکی از الزامات تحقق اهداف برنامه‌های توسعه کشورها است.

وی در خصوص تمایز استراتژی توسعه صنعتی و سیاست صنعتی گفت: استراتژی توسعه صنعتی به نقشه راه کلان و مجموعه‌ای از جهت‌گیری‌های بلندمدت دولت ها دربعد بین المللی و داخلی اطلاق می شود. در حالی که سیاست صنعتی در لایه‌ای پایین‌تر از استراتژی صنعتی، ابزارها، بودجه، ملزومات و تاکتیک‌های اجرایی طی مسیر را مشخص می‌کند. به عبارتی دیگر سیاست صنعتی مداخله دولت ها با هدف افزایش بهره وری، ارتقای تولید، ارتقای کارآمدی بخش های اقتصادی و صنعتی و ترسیم شیوه های اثرگذاری و اثرپذیری بخش های صنعتی از یکدیگر است.

کیانی بختیاری تصریح کرد: بنابراین تاسیس اندیشکده سیاست صنعتی و فناوری های نوظهورپاسخی به مطالبه گری اسناد بالا دستی؛ تلاش های مکرر تدوین سیاست صنعتی بدون اجماع و اقبال عمومی؛ حل موضوع بخشی نگری سیاستی؛ نگاه فرابخش به حوزه سیاست صنعتی و ایفای نقش پل میان دولت، عرصه های اجرایی و دانشگاه است.

در این مراسم غلامرضا گودرزی رئیس اندیشکده سیاست گذاری صنعتی و فناوری‌های نوظهور نیز طی سخنانی اظهار داشت: سیاست صنعتی موضوع مهمی برای کشور است و سند استراتژی توسعه صنعتی در حال تدوین است که اندیشکده نیز در این امر مشارکت دارد و در اجماع سازی سند استراتژی توسعه صنعتی، نقش خود را ایفا می کند.

در بخش های دیگری از این مراسم سیاست نامه هایی در خصوص قیمت گذاری خودرو؛ مالیات در شرکت های دانش بنیان و اعتبارسنجی صنایع کوچک و متوسط توسط دانش آموختگان دومین مدرسه سیاست گذاری صنعتی و فناوری‌های نوظهور ارائه شد.

در پایان این مراسم با حضور علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ، علی رسولیان معاون وزير صنعت، معدن و تجارت و مديرعامل سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران، و ابوالفضل کیانی بختیاری مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی از تیم های برتر مدرسه سیاست گذاری صنعتی و فناوری‌های نوظهور تقدیر و از سایت اندیشکده رونمایی شد.